ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξονυχιστικό έλεγχο σε όλες τις εταιρείες που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια και οφειλές πολιτών σε τράπεζες άρχισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Με εντολή του επικεφαλής της, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, θα ερευνηθεί εάν εταιρείες διαχείρισης χρέους λειτουργούν ως «δούρειος ίππος» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η έρευνα άρχισε από την Αρχή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη.
Οι ελεγκτές θα αναζητήσουν εάν οι εταιρείες λειτουργούν εντός του νόμιμου πλαισίου με τον τρόπο που διαχειρίζονται τις οφειλές ή εάν με πράξεις και παραλείψεις τους διευκολύνουν τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η ανεξάρτητη αρχή έχει ήδη χαρτογραφήσει όλες τις εταιρείες και όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές, δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό χιλιάδες σπίτια μικροφειλετών ενώ ταυτόχρονα, για εταιρίες ή funds υπάρχουν υπόνοιες για την εξαγορά οφειλών εκατομμυρίων ευρώ έναντι ευτελούς τιμήματος.
Διαβάστε επίσης:
Κώστας Πηλαδάκης: Τι απαντά στη «βόμβα» Βουρλιώτη για τη δέσμευση της περιουσίας του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Titan: Πάνω από 2,6 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο 350 εκατ.
- Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών αξίας €900.000 και σύλληψη 2 ατόμων σε Πάτρα και Αθήνα
- Κόρη θρύλου του ΝΒΑ η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών!
- Δυναμική ανταπόκριση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργες μητέρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.