ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ικτίνος, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές μαρμαροβιομηχανίες, ενδυναμώνει την παρουσία της στην Μέση Ανατολή.
Πρόσφατα, συμμετείχε στην Big 5 Global, την κορυφαία έκθεση για τον κλάδο των κατασκευών και των υλικών η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 εκθετών, εκ των οποίων οι 50 ήταν ελληνικές εταιρείες. Στο περίπτερο της Ικτίνος παρουσιάστηκε το σύνολο των μαρμάρων που εξάγει η εταιρεία από τα λατομεία της, από τα οποία σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε και για τα δύο νέα είδη μαρμάρου της εταιρείας, το Erato White και το Leva Grey. Τα στελέχη της εταιρείας υποδέχθηκαν περισσότερους από 150 επισκέπτες της έκθεσης από 16 διαφορετικές χώρες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων ήταν έμποροι μαρμάρων, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Ικτίνος επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, αλλά και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Αντώνης Αλεξανδρίδης, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας, αλλά και γενικότερα του κλάδου του ελληνικού μαρμάρου.
Το εννεάμηνο του 2024, οι εξαγωγές της Ικτίνος σε χώρες της Μέσης Ανατολής ανήλθαν στα 4.000.000 ευρώ, ποσοστό 18% επί το συνολικών εξαγωγών της εταιρείας, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Το 2024 αναμένεται να κλείσει με αύξηση των εξαγωγών κατά 12% στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Τα μάρμαρα της Ικτίνος έχουν σημαντική παρουσία στην Μέση Ανατολή, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, το μάρμαρο Θάσου έχει χρησιμοποιηθεί στο DUBAI MALL, “GOLD SUK” στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το μάρμαρο Νέστου στο επιχειρηματικό μέγαρο ICD Brookfield Place στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το μάρμαρο Χρυσή Αράχνη έχει χρησιμοποιηθεί στο EMIRATES PALACE στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το μάρμαρο Θάσου λευκό έχει χρησιμοποιηθεί στα MECCA GRAND MOSQUE και MEDINA GRAND MOSQUE στην Σαουδική Αραβία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο γ΄ τρίμηνο
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της μαρίνας Πυλαίας – Έργο με υπερτοπικό χαρακτήρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank: Στα €170 εκατ. τα καθαρά κέρδη, άνοδος 21% – Σημαντική ενίσχυση σε όλα τα μεγέθη
- Με fast track διαδικασίες οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Τι αλλάζει για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και κληρονομιές
- Τραμπ: Έχουμε απεριόριστα πυρομαχικά – Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο για πάντα
- ΠΑΟΚ: Κίνηση-ματ του Μυστακίδη με τον Τρινκιέρι και στο βάθος… NBA Europe
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.