ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρουσιάσαμε, μαζί με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Δένδια, πριν ένα μήνα, ένα σχέδιο νόμου στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει μία σειρά από παθογένειες που υπάρχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και γενικότερα στις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και να διορθώσει ζητήματα που έθεταν διαχρονικά τα στελέχη μας.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνένετευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3 FM και τον δημοσιογράφο ‘Αρη Πορτοσάλτε.
Συγκεκριμένα, για το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση Υγειονομικών Θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις», διευκρίνισε ότι μεταξύ άλλων, «θεσπίζεται για πρώτη φορά η αποζημίωση των εφημεριών των στρατιωτικών γιατρών, όπως γίνεται στο ΕΣΥ και η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης των νοσηλευτών».
«Το κυριότερο από όλα», συμπλήρωσε, «είναι ότι, σήμερα, πολλές φορές, οι υγειονομικοί καλούνται να κάνουν χρόνο διοίκησης σε μονάδες που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί πρακτικά να είναι εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος και όχι τόσο αναγκαίοι, όσο θα ήταν σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο».
«Στο πλαίσιο αυτό», υπογράμμισε, «θεσπίζουμε τη μείωση του χρόνου διοίκησης και δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς να κάνουν χρόνο διοίκησης και εντός των στρατιωτικών νοσοκομείων, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση που παρατηρείται, κατά καιρούς, σε διάφορες δομές».
Ξεκαθάρισε, δε, «πως δεν υπάρχουν δεκάδες παραιτήσεις μετά το νομοσχέδιο, αλλά υπήρξαν κάποιες παραιτήσεις σε προγενέστερο χρόνο, ιδίως λόγω των παθογενειών πουερχόμαστε τώρα να καλύψουμε».
«Ο ένας άξονας του νομοσχεδίου αφορά το πώς θα ενισχύσουμε το έργο των υγειονομικών μας και ο δεύτερος σχετίζεται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες» ανέφερε.
Δίνοντας ένα παράδειγμα, επισήμανε: «Σκεφτείτε ότι ένα στέλεχος για να αποζημιωθεί για τα γυαλιά οράσεώς του, θα χρειαστεί περίπου 12 μήνες προκειμένου μέσα από μία πολύ μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου και έγκρισης, να μπορεί να αποκτήσει το ποσό που του αναλογεί».
«Προχωρούμε», πρόσθεσε, «στην απλοποίηση της διαδικασίας, με μια δραστική επιτάχυνση της αποζημίωσης των υγειονομικών δαπανών των στρατιωτικών και των μελών των οικογενειών τους».
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας: Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία
Υπερταμείο: Μετά το deal για την Καλαμάτα παίρνει μπρος «το πακέτο» των 22 περιφερειακών αεροδρομίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δαμίγος (ΒΕΑ): 4 στους 10 μη μισθωτούς αντιμέτωποι με την απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης
- Χρηματιστήριο: Έβγαλε αντίδραση με +2,94% η ΕΤΕ, κοντά στα 4 δισ. κεφαλαιοποίηση η ΒΙΟ, σε τροχιά υψηλών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Eurobank: Στα 1,362 δισ. τα καθαρά κέρδη μετά φόρων το 2025 – Στα 11,8 σεντς ανά μετοχή το συνολικό μέρισμα
- ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας – Ανήλθαν σε 212.000
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.