ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη ενός υποσταθμού Υπερυψηλής Τάσης στην περιοχή της Γαλατινής, στον Δήμο Κοζάνης υπέγραψαν η ΔΕΠΑ Εμπορίας, μέσω της θυγατρικής της North Solar, και η Ενεργειακή Κοινότητα «’Αρτεμις/ ΠΑΣΕΓΕΣ».
Ο υποσταθμός θα συνδέσει τα φωτοβολταϊκά έργα των δύο φορέων, συνολικής ισχύος 640 MW, στην Υπερυψηλή Τάση.
Η North Solar, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 12 έργων συνολικής ισχύος 500 MW, εκ των οποίων τα 400 MW έχουν λάβει Οριστική Προσφορά Σύνδεσης και ‘Αδειες Εγκατάστασης.
Όλα τα έργα βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας. Η Ενεργειακή Κοινότητα «’Αρτεμις/ ΠΑΣΕΓΕΣ» αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 290 MW, στην ίδια περιοχή.
«Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ταχύτερη και οικονομικότερη ηλεκτροδότηση των έργων, αξιοποιώντας συνέργειες που μειώνουν το κόστος διασύνδεσης και επιταχύνουν τον χρόνο υλοποίησης.
Η επιλογή κοινών υποδομών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα για ενεργειακές κοινότητες, όπου τα κόστη σύνδεσης συχνά καθιστούν την υλοποίηση των έργων δυσχερή», αναφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας.
«Παράλληλα, η συνεργασία υπογραμμίζει την κοινωνική διάσταση της ενεργειακής μετάβασης, φέρνοντας ουσιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας.
Διασφαλίζεται η συμμετοχή και τα οφέλη για τους πολίτες, ενώ προωθείται η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία των τοπικών κοινωνιών και δημιουργεί νέες προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης».
Διαβάστε επίσης
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Έναρξη εργασιών για τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού πράσινου υδρογόνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.