ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα βήματα συνεργασίας που οδηγούν στην ταχεία ωρίμανση της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, Saudi Greek Interconnection, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, κατά την ομιλία του στο 13ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ.
Όπως είπε ο κ. Μανουσάκης, ήδη έχουν ανατεθεί οι μελέτες σκοπιμότητας για το μεγάλο ενεργειακό έργο που θα συνδέσει για πρώτη φορά την Ευρώπη με την Αραβική Χερσόνησο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2025.
«Στόχος μας είναι να εντάξουμε τη νέα διασύνδεση στα Έργα Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος (PCI) για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα δώσει στην Ευρώπη και στη Σαουδική Αραβία τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μεγάλες ποσότητες “πράσινης” ενέργειας, που παράγεται σε διαφορετικές γεωγραφικές και κλιματικές ζώνες» τόνισε.
Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY, με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Κοπελούζου, ένα έργο στο οποίο ο ΑΔΜΗΕ συνδράμει ήδη από τεχνικής άποψης, ενώ εξετάζει τη συμμετοχή του και σε επενδυτικό επίπεδο.
«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει, όχι μόνο για την προφανή γεωπολιτική του σημασία για την Ελλάδα, αλλά και λόγω των εμπορικών του προοπτικών», ανέφερε.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, τόνισε ότι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις δημιουργούν ευκαιρίες συνεργασίας και στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.
Η πρώτη, αφορά τη συνεργασία με την Dawiyat Integrated, για την δημιουργία ενός νέου «διαδρόμου» μεταφοράς δεδομένων υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο και η δεύτερη με την Telecom Egypt, για τον κλάδο του καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών, 2Africa. Πρόκειται για ένα έργο που θα συνδεθεί στην Κρήτη, βάζοντας για πρώτη φορά το νησί στον «χάρτη» των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών καλωδίων του κόσμου.
Διαβάστε επίσης
Έλον Μασκ: Καταργείστε το γραφείο «Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών»
Σπ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο
Protergia: Πάγωμα των τιμολογίων ρεύματος τον Δεκέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο με το Ιράν
- Φρουροί της Επανάστασης: Κανένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο δεν τόλμησε καν να πλησιάσει τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Πτώση έως -19% μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν
- Αλβανία: Κυβερνοεπίθεση στο email του κοινοβουλίου από Ιρανούς χάκερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.