ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα χρόνο, μετά την επίθεση που δέχθηκε το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Galaxy Leader από τις πολιτοφυλακές Χούτι, οι ναυτικοί στο πλοίο συνεχίζουν να παραμένουν στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης.
«Φαίνεται απίστευτο ότι έχει περάσει ένας χρόνος και το πλήρωμα του Galaxy Leader είναι ακόμα σε ομηρία. Αθώοι ναυτικοί και οικογένειες των οποίων οι ζωές έχουν αλλάξει από γεωπολιτικές συγκρούσεις εντελώς πέρα από τον έλεγχό τους.
Οι ναυτικοί, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στη θάλασσα για σχεδόν δύο χρόνια, κρατούνται παρά τη θέλησή τους, με την επαφή να περιορίζεται μόνο στις οικογένειες, τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Σκεφτόμαστε τους ναυτικούς και όλους όσους έχουν πληγεί αυτή τη στιγμή και συνεχίζουμε να ζητάμε να απελευθερωθούν άμεσα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Γκι Πλατέν.
Μετά την πειρατεία του Galaxy Leader, οι δυνάμεις των Χούθι επιτέθηκαν σε περισσότερα από 100 πλοία με drones και πυραύλους, βυθίζοντας δύο, προκαλώντας ζημιές σε αμέτρητα άλλα και σκοτώνοντας τέσσερις ναύτες.
Η τελευταία επίθεση της ανταρτικής ομάδας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα σκάφος που περνούσε από τη Μόκα ανέφερε ότι ένας πύραυλος έπεσε κοντά, σύμφωνα με τις Επιχειρήσεις Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλικού Ναυτικού (UKMTO).
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε το εμπορικό του ταξίδι.
Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από δεκαεπτά Φιλιππινέζους, τρεις Ουκρανούς, δύο Βούλγαρους, δύο Μεξικανούς και έναν Ρουμάνο.
Η ευρωβουλευτής Elena Yoncheva πήγε στην Υεμένη τις τελευταίες εβδομάδες για την απελευθέρωση των δύο Βουλγάρων, χωρίς όμως να πετύχει τον στόχο της.
Διαβάστε επίσης:
Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΔΕΗ, ΚΟΥΕΣ και ΠΡΟΦ
Ο Πάνος Λασκαρίδης αγόρασε δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών υπό ναυπήγηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Νέα αμερικανικά πλήγματα σε Ιρανικούς στόχου – Η απάντηση της Τεχεράνης και ο συναγερμός στο Κουβέιτ
- Jerusalem Post: Ο Ιρανός Πρόεδρος Πεζεσκιάν υπέβαλε την παραίτησή του στον ανώτατο ηγέτη Χαμενεΐ
- Μαρίνα Ι. Χατζηπατέρα: Πρωταγωνίστρια σε διεθνείς καινοτόμες δράσεις στο χώρο της ναυτιλίας
- Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά μετά το deal της οικογένειας Νιτσιάκου με τους Ουκρανούς της MPH
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.