ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) κάλεσε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απευθυνθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, με μια επιστολή που περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).
Μια τέτοια ομιλία του Τραμπ θα έδειχνε μια «ισχυρή δέσμευση για νέα πνοή» στη σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ, ανέφερε η επιστολή προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου.
Η AfD, μαζί με άλλα ακροδεξιά κόμματα, συγκροτούν την ομάδα Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών (ESN) στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η επιστολή υπογράφηκε από τον Ρενέ Άουστ, Γερμανό ευρωβουλευτή του AfD, και τον Πολωνό ευρωβουλευτή Στανίσουαφ Τίσκα, ως συμπρόεδροι της ESN. Την επιστολή υπέγραψαν επίσης η Κριστίν Άντερσον, ευρωβουλευτής του AfD, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ESN.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής δημοσίως αντίδραση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στην επιστολή. Η ομάδα της Μέτσολα είπε ότι εξετάζει πάντα όλες τις προτάσεις από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου.
Η ομάδα της Μετσόλα επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει ήδη μια ανοιχτή πρόσκληση προς τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Σε άλλες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβούλιου, υπάρχει εκτεταμένη ανησυχία για την εκλογική νίκη και την νέα θητεία Τραμπ.
Εκφράζεται φόβος ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να σταματήσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στον πόλεμο της κατά της ρωσικής εισβολής και να αναγκάσει τη χώρα να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει σε εκτενείς παραχωρήσεις προς τη Ρωσία.
Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν επίσης να επιδεινωθούν ξανά με την πρώτη θητεία του Τραμπ στην προεδρία.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Νίκη του Τραμπ, ήττα του woke παραλογισμού;
Ντόναλντ Τραμπ: Σέβομαι τον Ντίμον, αλλά δεν θα είναι στην κυβέρνηση
ΕΕ: Χρηματοδοτεί για πρώτη φορά κοινές αγορές όπλων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ήρθαν τα πρώτα «σύννεφα» από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η ΤτΕ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026
- Εθνική Τράπεζα: Τα οφέλη για τους πελάτες που επιλέγουν τον Λογαριασμό Προνομίων
- Ιβέτ Κούπερ (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Προειδοποίηση στο Ιράν να μην στοχεύει βρετανικές βάσεις
- Ιράν: Πρώτο βίντεο με τον νέο αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δημοσίευσαν τα ιρανικά ΜΜΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.