ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, η απόφαση για τον διαγωνισμό της έκδοσης των 60 αδειών διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Υπουργών Μεταφορών (ΕΔΥΜ) για το έτος 2025.
Η χορήγηση των αδειών αυτών θα γίνει στους μεταφορείς, για τις πρώτες πενήντα (50) άδειες, με βάση τη βέλτιστη χρήση αυτών κατά το τρέχον έτος και οι υπόλοιπες δέκα (10) άδειες θα διατεθούν σε μεταφορείς που δεν απέκτησαν άδειες ΕΔΥΜ για το έτος 2024, εφόσον διενεργούν τριγωνικές μεταφορές.
Με την απόκτηση των σχετικών αδειών, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, (κοινοτικές χώρες καθώς και μη κοινοτικές ή αλλιώς “τρίτες”) ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά και τη βιωσιμότητα του κλάδου τους σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα, δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου των μεταφορών, δίνοντας ώθηση στην ελληνική οικονομία συνολικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τζόρτζια Μελόνι: Συγχαίρει την Μάγια Σάντου για την επανεκλογή της στην Προεδρία της Μολδαβίας
Ισραήλ: Η Βουλή ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την απέλαση στη Γάζα οικογενειών «τρομοκρατών»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αισιοδοξία από ΗΠΑ για την επίτευξη προόδου στις διπλωματικές διεργασίες με το Ιράν
- Το κόμμα Κάρυ και οι Ρώσοι, γιατί έχει νεύρα ο θυμωμένος Νίκος, οι φθινοπωρινές κάλπες, μομφή vs Final Four και το πίσω – μπρος του Ερντογάν
- Η Δημοκρατία δεν περίμενε την Μαρία Καρυστιανού
- Fear of the (Red) Dark! Στο… κατακόκκινο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με στόχο την πρόκριση και το 4ο τρόπαιο στην EuroLeague
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.