ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αν και όψιμα, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνει τις κύριες παθογένειες της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αναδείξει με συστηματικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επαναφέρει στη ρητορική και των συμπολιτευόμενων βουλευτών τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ξαναβάζει δηλαδή μετά από την ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών αυτό το οποίο η αντιπολίτευση επίμονα τονίζει. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, κατάφερε να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ κι έχει μετακυλήσει όλο το βάρος στους καταναλωτές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:
«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά πως η μόνη λύση είναι να μπει επιτέλους πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, να φορολογηθούν τα συσσωρευμένα υπερκέρδη στο 90% και να σταματήσει η κυβέρνηση το χάιδεμα των ολιγοπωλίων που οδηγεί σε ακραία οικονομική αφαίμαξη την κοινωνία».
Διαβάστε επίσης:
Το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου
Cenergy: Στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα στελέχη της, μετά την αύξηση ΑΜΚ 200 εκατ. ευρώ
Οι πολλαπλές δυνατότητες που έχει ο εγκέφαλος των ανθρώπων μετά τα 60
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation
- Χρηματιστήριο: Νέα ρεκόρ από ΒΙΟ, Cener και ΜΟΗ, νέο άλμα 25 ετών για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα placements που ακούγονται για τους «μικρούς»
- Χατζηδάκης στο Bloomberg: Οι συμφωνίες LNG Ελλάδας–ΗΠΑ αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης
- Stéphane Boujnah: Η Euronext επιταχυντής για την ένταξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων