ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε 2 άξονες θα στηρίζεται το επίδομα ανεργίας τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως ενώ επανέλαβε πως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που από σήμερα θα λειτουργήσει πιλοτικά στον τουρισμό και την εστίαση αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων.
Σχετικά με τη μείωση κατά 1 μονάδα στις ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2025 η κυρία Κεραμέως υποστήριξε πως με αυτό το μέτρο μειώνεται το κόστος για την εργασία, τονώνεται η απασχόληση και δίνονται νέα κίνητρα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Η υπουργός διευκρίνισε ότι «την πενταετία 2019-2024 και πλέον 2025, την 6ετιά δηλαδή, θα έχουμε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες».
Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στον δείκτη ανεργίας λέγοντας ότι έπεσε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κάτω από το 10%.
Για τις αυξήσεις στις συντάξεις
«Εκτιμάται ότι θα κυμανθεί 2,2-2,5%» είπε η κυρία Κεραμέως διευκρινίζοντας ότι το ακριβές ποσοστό θα οριστικοποιηθεί το Δεκέμβριο ανάλογα και με το πόσο θα είναι ο πληθωρισμός.
Επισήμανε ότι περίπου 2.000.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις.
Για το επίδομα ανεργίας
Η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου επιδόματος είναι ίδια τα τελευταία 70 χρόνια. Για το λόγο αυτό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη φιλοσοφία και έχει 2 άξονες
1 να γίνει πιο δίκαιο στο πως θα δίνεται και
2. να στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες, στηρίζοντάς τους στην εύρεση εργασίας
Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
Τέλος, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι από σήμερα ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε τουρισμό και εστίαση.
Όπως είπε είναι σημαντική γιατί στοχεύει στο να προστατεύσει τον εργαζόμενο.
«Ο στόχος είναι να καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος που δουλεύει ο εργαζόμενος για να αμείβεται γι΄αυτό το χρόνο.
Διαβάστε επίσης:
Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αύξηση της αξίας τους κατά 69 εκατ ευρώ στο β’ τρίμηνο
Ελληνική Τράπεζα: Με επιτόκιο 4% το Senior Preferred ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απέρριψε προτάσεις για κατάπαυση του πυρός με τις ΗΠΑ
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Πώς γλίτωσε για δευτερόλεπτα από το θανατηφόρο πλήγμα – Το ηχητικό ντοκουμέντο πριν την επίθεση
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 9,5% οι κενές θέσεις εργασίας στο δ’ τετράμηνο του 2025
- Ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκινά την εμπορική διάθεση υπηρεσιών οπτικής ίνας στο πλαίσιο του έργου UFBB
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.