ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί ζημιές στη νήσο ως αυτό το στάδιο.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του USGS, ο σεισμός καταγράφτηκε στις 07:35 (02:35 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,4 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά της πόλης Χουάλιεν.
Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν από πλευράς της εκτίμησε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί και το εστιακό βάθος 9,7 χιλιόμετρα.
Η υπηρεσία έστειλε προειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων καλώντας τους να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο κοντά τους».
Περί τις 08:00 (03:00 ώρα Ελλάδας), η πυροσβεστική διαβεβαίωσε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως δεν της αναφέρθηκε «καμία ζημιά» εξαιτίας του σεισμού.
Η νήσος πλήττεται συχνά από σεισμούς, βρίσκεται κοντά σε περιοχή όπου συναντιούνται δυο τεκτονικές πλάκες.
Την 3η Απριλίου έπληξε την ορεινή κομητεία Χουάλιεν σεισμός 7,4 βαθμών, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς.
Διαβάστε επίσης:
Αίθριος καιρός με θυελλώδεις ανέμους, έως 8 μποφόρ σήμερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Austriacard: Νέα στρατηγική επέκταση στις ΗΠΑ στο γ’ τρίμηνο 2026
- Volkswagen T-Roc: Οικογενειακό SUV
- Παπασταύρου: Με υποδομές LNG, αγωγούς φυσικού αερίου και διασυνδέσεις, συμβάλουμε ενεργά στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής
- Sports Party* για την τελευταία αγωνιστική της Super League από το Πάμε Στοίχημα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.