ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι θερινές εκπτώσεις οδεύουν προς το τέλος τους και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τις τελευταίες τους αγορές.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων:
- Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
- Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
- Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
- Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
- Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
- Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
- Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές
Διαβάστε επίσης:
Άγιο Όρος: Σεισμός 3,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά των Καρυών
Καιρός: Ζέστη και πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα Κυριακή
Ολυμπιακοί αγώνες: Παρενόχληση μέσω διαδικτύου κατήγγειλε η Ιμάνι Κελίφ – Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας από Κω: Η Κως φυλάει Θερμοπύλες – Ξεκινάμε το έργο της νέας Πύλης Σένγκεν
- Πρόταση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις συμπεριφορές δικηγόρων
- Θεσσαλία: 253 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων
- Οδική ασφάλεια με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες – Κάμερες σε 8 επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων
