ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του για την “πραγματική έναρξη” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση “έως το τέλος του μήνα”, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ελιζέ, στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι “η Γαλλία θα συνεχίσει” να στηρίζει την “Ουκρανία σε όλα τα φόρα” κυρίως “σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προσπαθήσει να πετύχει την πραγματική έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του μήνα”.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ουκρανία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό στις Βρυξέλλες από διπλωματικές πηγές. Ωστόσο η απόφαση αυτή απαιτεί ομοφωνία και η Ουγγαρία, σύμμαχος της Ρωσίας, απειλεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Ν.Δ
Κασσελάκης: Η Δεξιά θα πέσει διότι είναι βασισμένη στο ψέμα και την προπαγάνδα
ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου: Φωτιά και εκρήξεις μετά από ανατροπή βυτιοφόρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρόδος: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα
- Δένδιας: Αύριο θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
- Axios: Η Κούβα προμηθεύτηκε 300 στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους
- Europe Gulf Forum: Ομιλία Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Θοδωρή Κυριακού, Προέδρου του Ομίλου Antenna & του Europe Gulf Forum
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.