ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ναυπηγικής και της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας
«Σε αυτή τη συγκυρία, όπου τα νοικοκυριά πολιορκούνται από την ακρίβεια είναι τα πλοία που τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία με οικονομικό τρόπο μεταφέροντας κάθε είδους εμπόρευμα, που δε σταμάτησαν ούτε στον καιρό της πανδημίας. Η ναυτιλία εγγυήθηκε εξάλλου την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κρατά πλέον τις θάλασσες ανοιχτές ενόσω εξελίσσεται η κρίση στο Μεσανατολικό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2024», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Επίσης, ο πρωθυπουργός επικαιροποίησε τη δέσμευση της χώρας μας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων «σε περιοχές, που ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία», καθώς, όπως είπε, ο σεβασμός στο θαλάσσιο περιβάλλον πρέπει να μπει στην εθνική ατζέντα με τρόπο που να ενώνει και όχι να διχάζει χώρες και λαούς.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες ότι «θα είμαι δίπλα σας σε κάθε μάχη, που θα δώσει η ελληνική ναυτιλία, από την πράσινη μετάβαση έως τα ασφαλή λιμάνια και τα ναυπηγεία».
Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η ελληνική ναυτιλία αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Ελλάδα και επέμεινε πως χαρακτηριστικά όπως το πρωτοπόρο πνεύμα, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών συνέβαλαν, ώστε η ελληνική ναυτιλία να αυξήσει κατά 50% τη χωρητικότητα του ποντοπόρου στόλου μας παρά την κρίση και τις γεωπολιτικές προκλήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Capital Link Maritime: Οι προβλέψεις Μαρινάκη, Τσάκου, Προκοπίου, Κούστα, Οικονόμου, Χατζηιωάννου για το μέλλον της ναυτιλίας
Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ αναλαμβάνει επικεφαλής του Reform UK και κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής
Gamestop: Νέο άλμα για τη μετοχή μετά την επιστροφή του Keith Gill στο Reddit με τεράστιο ποντάρισμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jerusalem Post: Αν ο Τραμπ αρχίσει επιχείρηση για τα Στενά του Ορμούζ, ο πόλεμος «θα παραταθεί για μήνες»
- Ένα δωμάτιο απόδρασης και η σπηλιά του Πλάτωνα- Ανδρέας Αγγελιδάκης στην Μπιενάλε Βενετίας
- Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Πετύχαμε πώληση και επαναμίσθωση για υπό ναυπήγηση πλοίο μας με ευνοϊκούς όρους
- Wall Street: Ήπια κέρδη για δεύτερη ημέρα περιμένοντας τη FED
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.