ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο σε ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» για ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το δικαστήριο δεν τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα που είχε διωχθεί αμέσως μετά τη σύλληψη του -αυτό της
διέγερσης σε τρομοκρατική πράξη- αλλά μετέτρεψε την κατηγορία σε προτροπή σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Για αυτό το αδίκημα κρίθηκε ένοχος, με τη σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι με την ανάρτηση του επιχείρησε να προτρέψει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και ισχυρίστηκε ότι
«με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».
Διαβάστε επίσης:
Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα υποστήριξης εθελοντικών ομάδων δασοπυροπροστασίας
Μητσοτάκης στη ΔΥΠΑ: Πρεσβεύουμε στην πράξη μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισλανδία: Νίκη για τη δημοκρατία το «Όχι» στις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, λέει η πρωθυπουργός
- Πυρκαγιά σε δάσος στον Άγιο Γεώργιο Κέρκυρας – Σηκώθηκαν 6 αεροσκάφη
- Πυρκαγιές: Σε «Red Code» περιοχές της Κρήτης και η Κάρπαθος τη Δευτέρα
- NASA: Με πύραυλο της SpaceX εκτόξευσε το νέο διαστημικό της τηλεσκόπιο «Nancy Grace Roman» (βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.