ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον μήνα Απρίλιο, η Green Cola σημείωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς, που έχει καταγράψει από την ίδρυση της, με 10% στα αναψυκτικά τύπου cola, πιστοποιώντας την δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε η IRI, η Green Cola σε επίπεδο τετράμηνου κατέγραψε ανάπτυξη πωλήσεων της τάξεως του +13% όταν συνολικά η κατηγορία μειώνεται το ίδιο διάστημα κατά -7%. Επίσης η Green Cola διατηρεί στην πίτα των αναψυκτικών τύπου cola το 8% του συνολικού όγκου σε επίπεδο πρώτου τετραμήνου, εδραιωμένη σταθερά στην δεύτερη θέση της κατηγορίας.
Τόσο η αύξηση του συνολικού μεριδίου όσο και η καταγραφή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, διψήφιου αριθμού, σε επίπεδο όγκου πωλήσεων μήνα, έρχεται μάλιστα σε μια περίοδο που έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός στα αναψυκτικά με στέβια, με την είσοδο νέων προϊόντων στην αγορά.
Όπως σημείωσε ο εμπορικός διευθυντής της Green Cola, Γιώργος Βενιέρης, ‘Όταν λανσάραμε πριν από 5 χρόνια την cola με στέβια στην ελληνική αγορά, θεωρήθηκε ότι το εγχείρημά μας έχει υψηλό ρίσκο και μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Η σημαντική αύξηση των πωλήσεών μας αλλά και η δημιουργία προϊόντων cola με στέβια από άλλες εταιρείες του κλάδου, αποτελεί μια δικαίωση για εμάς. Αυτό που οραματιστήκαμε, να δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία αναψυκτικών, χωρίς ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες, έρχεται σήμερα να γίνει η κυρίαρχη τάση’.
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα η εταιρεία θα ανακοινώσει και την λειτουργία δεύτερης εγκατάστασης παραγωγής, στην Αττική, έτσι ώστε να ανταποκριθεί η ανοδική τάση των πωλήσεων της Green Cola και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της.
Η Green Cola Hellas, αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Ορεστιάδα, κατακτώντας, σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της, ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ βρίσκεται ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες, ανά τον κόσμο. Συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες βάσει ρυθμού ανάπτυξης.
Πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε την στρατηγική επιχειρηματική συμφωνία της με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέβια Ελλάς», με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής καλλιέργειας στέβια στα αναψυκτικά της καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεφαλογιάννης: Προσλήψεις 350 στελεχών Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Ελλάδα
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα $105 και πάλι το Brent μετά από σημαντικά πλήγματα στο Ιράν
- ΕΕ: Η πρόταση της φον ντερ Λάιεν «EU Inc.» για τις startups – Ίδρυση εταιρείας σε 48 ώρες με λιγότερα από 100 ευρώ (βίντεο)
- Cosmote Telekom: Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.