ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορύφωση του πληθωρισμού αυτόν τον μήνα προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, αναθεωρώντας παράλληλα ανοδικά την εκτίμηση για το τέλος του έτους.
Ειδικότερα, ο κεντρικός τραπεζίτης Φατίχ Καραχάν ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα αγγίξει το 75% τον Μάιο έναντι 69,8% τον Απρίλιο, προτού υποχωρήσει τελικά στο 38% αντί 36% μέχρι το τέλος του 2024.
Μάλιστα επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζας να διατηρήσει μια αυστηρή νομισματική πολιτική, μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών.
Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής είχε αυξήσει τα επιτόκια από 8,5% τον περασμένο Ιούνιο σε 50% τον Μάρτιο του 2024.
Διαβάστε επίσης
Πώς επηρεάζει τους Έλληνες εξαγωγείς η κρίση στη Μέση Ανατολή;
Χαμός με τα ανασφάλιστα οχήματα – Online έλεγχοι σε 500.000
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας
- Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Η Ελλάδα δεν θα απολέσει ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τέλος Μαΐου ξεκινά το νέο «Ανακαινίζω»
- Ο Τσίπρας και το πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης
- Οι ιταλικές φρεγάτες Bergamini, οι γαλλικές FDI, η μάχη για τα νέα υποβρύχια και η προμήθεια μεταγωγικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.