Ένταση σημειώθηκε σήμερα στο Τορίνο, όπου φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων εισήλθαν στο Κάστρο Ντελ Βαλεντίνο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέδριο με θέμα τη συνεργασία στη διαστημική έρευνα.
Νωρίτερα, στο συνέδριο είχαν πάρει μέρος οι Ιταλοί υπουργοί Εξωτερικών, Ανώτατης Παιδείας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.
«Πάρτε θέση κατά της γενοκτονίας του κουρδικού και του παλαιστινιακού λαού», φώναξε μια νεαρή κοπέλα η οποία κατάφερε να μπει στην αίθουσα με τους συνέδρους.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε μέσω διαδικτύου «την αλληλεγγύη της προς τις αστυνομικές δυνάμεις» στον απόηχο αυτής της «απαράδεκτης επίθεσης».
Νωρίτερα, περίπου 50 φοιτητές που είχαν προσπαθήσει να φτάσουν μέχρι το Κάστρο Ντελ Βαλεντίνο, συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους. Δύο φοιτητές και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων περίπου 30 νέων.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Λόιντ Όστιν
ΕΟΠΥΥ: Οι ασθενείς με θαλασσαιμία μπορούν να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους κατ΄ οίκον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.