ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 28 και μεταξύ αυτών είναι και πολλά παιδιά.
Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλαδικές: Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δεν θα έχει καμία επίπτωση για τους επιτυχόντες του 2016
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόντρα Κικίλια-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ασφάλειας και τις σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Χρυσή Αυγή είναι ο λόγος που έκλεισαν τα επείγοντα και όχι ο Παπαδήμος (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολεμικοί ανταποκριτές: Ιστορική συμφωνία για την ασφάλεια σε εμπόλεμες ζώνες – Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΣΗΕΑ, ΓΓΕΕ και Υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση με 5 συλλήψεις – Στο στόχαστρο εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε εκβιασμούς και απόπειρα δολοφονίας
- Πανεπιστήμια: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ για στεγαστικό επίδομα στο ΑΠΘ και αναβάθμιση υποδομών στο ΕΚΠΑ – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις
- Δούκας κατά Ελληνικό Μετρό και ΔΕΔΔΗΕ: Γιατί κλείσατε την Πλατεία Εξαρχείων αφού δεν προχωράτε το έργο;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.