ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι της Κάσου στους γιατρούς των Θεραπευτηρίων Metropolitan Hospital και Metropolitan General του Hellenic Healthcare Group, που επισκέφθηκαν το νησί το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024.
Σε μια πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος του προγράμματος Eταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη», οι γιατροί προσέφεραν δωρεάν κλινικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού.
Το κλιμάκιο εξειδικευμένων γιατρών αποτελείτο από τους κ.κ.: Δημήτριο Δόβρη Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Ευάγγελο Νικολόπουλο Αγγειοχειρουργό, Βασίλειο Τρίγκα Χειρουργό Μαστού, Εμμανουήλ Καλλιέρη Καρδιολόγο, Ελένη-Μαρία Κότσιφα Παιδίατρο από το Metropolitan Hospital και τον κ. Δημήτρη Μητρομάρα Πνευμονολόγο από το Metropolitan General, οι οποίοι πραγματοποίησαν: σπιρομέτρηση, triplex αγγείων, καρδιογράφημα, ψηλάφηση μαστού, ορθοπαιδική και παιδιατρική εξέταση.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου και συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν περίπου 240 εξετάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να επωφεληθούν από την υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα.
Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Κάσος εντάσσεται στον κατάλογο των απομακρυσμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχών που έχει επισκεφθεί το πρόγραμμα «Πρόληψη» από το 2017 μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του Ομίλου HHG στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε συνανθρώπους μας που έχουν περιορισμένη πρόσβαση.
Το οδοιπορικό υγείας πρόκειται να συνεχιστεί από τον Όμιλο HHG με στόχο να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος περιοχών, εδραιώνοντας την αξία του προληπτικού ελέγχου.
Διαβάστε επίσης:
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Ευρυαγγείες και Κιρσοί: Τι κοινό έχουν και πώς θεραπεύονται;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι απαντά ο Τούρκος υπ. Τουρισμού μετά την οργή για τις φωτογραφίες του σε πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα – Στοιχίζουν 120.000 την εβδομάδα
- ΔΟΑΕ-Ιράν: «Καμιά άνοδος των επιπέδων της ραδιενέργειας δεν επισημάνθηκε» μετά την αμερικανική επίθεση, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας
- Πλήρης ψηφιοποίηση και βαρύτατα πρόστιμα με τον νέο Τελωνειακό Κώδικα – Σύστημα Παρακολούθησης Επαγγελματικών Οχημάτων και Εμπορευματοκιβωτίων
- Τα αδέσποτα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος των μνημονίων, ο ντελβές του καφέ κι ο Στέφανος σε εκστρατεία
