ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την καθαρή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου που καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic. gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται 16,3 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη δεύτερη θέση. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ.
Πρόθεση Ψήφου
ΝΔ: 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Ελληνική Λύση: 8%
Νέα Αριστερά: 3,9%
Πλεύση Ελευθερίας: 2%
Σπαρτιάτες: 1,9%
ΝΙΚΗ: 4,7%
Νέα Αριστερά: 3,9%

Ευρωεκλογές
Στις 12,5 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Στην ερώτηση «αν είχαμε Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι ερωτηθέντες απάντησαν:
ΝΔ: 24,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 12,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,5%
ΚΚΕ:6%
Ελληνική Λύση: 10,2%
ΝΙΚΗ: 4,2%
Νέα Αριστερά: 3,9%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,1%
Σπαρτιάτες: 1,5%
Άλλο: 9,6%
Δεν έχω αποφασίσει: 15,1%

Ενδιαφέρον αποτελεί το εύρημα σύμφωνα με το οποίο 6 στους 10 ψηφοφόρους θα ψηφίσουν έχοντας ως βασικό κριτήριο την ιδεολογία τους. Στον αντίποδα, μόνο το 14% θα επιλέξει πρόσωπο και το 7% την κομματική τους ένταξη.
Παράλληλα, το 47% θεωρεί «πολύ/αρκετά πιθανό» να ψηφίσει για να στείλει μήνυμα στο κόμμα του για τις πολιτικές επιλογές με τις οποίες διαφωνεί, ενώ ρο 46% δηλώνει «λίγο/καθόλου πιθανό».
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναφορικά με τη δημοφιλία όλων των αρχηγών των κομμάτων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.
Αναλυτικά:
Κυριάκος Μητσοτάκης: 39,8%
Δημήτρης Κουτσούμπας: 24,4%
Στέφανος Κασσελάκης: 22,8%
Κυριάκος Βελόπουλος: 19,6%
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 17,1%
Νίκος Ανδρουλάκης: 14,5%
Δημήτρης Νατσιός: 11,9%
Βασίλης Στίγκας: 7%

Σε ερώτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Κασσελάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό το 41% απαντά τον κ. Μητσοτάκη, το 14% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 7% τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Οι βασικές απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη
Μητσοτάκης: Πολιτικοί αρχηγοί χτίζουν καριέρες πάνω στα Τέμπη – Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα
Ζελένσκι: Η προώθηση του ρωσικού στρατού «σταμάτησε», «πολύ καλύτερη» η κατάσταση στο μέτωπο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.