ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Με κεντρικό σύνθημα « Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στη διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τη σκέψη μας για εθελοντική στράτευση των γυναικών
Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα για «sugar daddies»: Φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα
Χαρδαλιάς: Μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής για την Ημέρα της Γυναίκας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Βουτιά 4% για το Brent, επέστρεψε στα επίπεδα προ του πολέμου
- Επιμένει ο Τραμπ: Κερδίζουμε με μεγάλη διαφορά, το Ιράν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις
- Wendy’s: Πώς μια viral ανάρτηση οδήγησε σε άλμα έως 42% τη μετοχή
- Βρετανία: Στους 36,1 βαθμούς Kελσίου έφτασε το θερμόμετρο, νέο ρεκόρ θερμοκρασίας στη χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.