ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία ανησυχεί για την απόφαση ορισμένων χωρών να διακόψουν την χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) και τις καλεί να επανεξετάσουν την απόφασή τους, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διακοπή της χρηματοδότησης έπειτα από ισχυρισμούς ότι περί τους δώδεκα από τους 13.000 εργαζόμενους της Unrwa στην Γάζα ενεπλάκησαν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου βλάπτει κυρίως τους παλαιστίνιους πολίτες.
«Εργαζόμενη υπό δύσκολες συνθήκες, η Unrwa καλύπτει τις ζωτικές ανάγκες εκατομμυρίων παλαιστινίων προσφύγων. Από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 150 μέλη του προσωπικού της Unrwa σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στην Γάζα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Διαβάστε επίσης
Παρίσι: Επαφές ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ για ανακωχή και απελευθέρωση ομήρων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 35% στον Καναδά – Τις επόμενες ώρες η αναγγελία για ΕΕ
- Protergia, ΗΡΩΝ, NRG, Elpedison και Volton: Ασφαλιστικά για τα 160 εκ. των απωλειών δικτύου
- Κυκλάδες: Έως και 25.000 ευρώ το τετραγωνικό για ένα εξοχικό στη Μύκονο, 20.000 στη Σαντορίνη
- Καιρός: Ανάσα δροσιάς λίγο πριν το νέο κύμα καύσωνα την Κυριακή
