ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό τον αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μετά τον θάνατο του «υπ’ αριθμόν 2» της παλαιστινιακής οργάνωσης, στη νότια Βηρυτό, το Βερολίνο έκανε έκκληση προς τους Γερμανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Δεν μπορούν να αποκλειστούν μια νέα επιδείνωση της κατάστασης και μια παράταση της σύγκρουσης, κυρίως μετά τη δολοφονία του αντιπροέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, του Σάλεχ Αλ Αρούρι, στην περιοχή της Βηρυτού στις 2 Ιανουαρίου 2024. Αυτό ισχύει ιδίως για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών ζωνών στα νότια της Βηρυτού» αναφέρει το υπουργείο στον ιστότοπό του.
Η κατάσταση, όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή, είναι «πολύ ρευστή», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα «με τα γρηγορότερα μέσα».
Διαβάστε επίσης
Απειλεί ο Χαμενεΐ μετά τις εκρήξεις στο Ιράν: «Οι διαβολικοί εγκληματίες θα πληρώσουν»
ΕΕ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική ενέργεια στο Ιράν με τον πιο έντονο τρόπο
Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος χωριό της – Υπόσχεται να ξαναχτίσει τα σπίτια που καταστράφηκαν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαουδική Αραβία: Επένδυση 2 δισ. δολαρίων σε δύο μεγάλα ηλιακά πάρκα στην Τουρκία
- Μακρόν: Σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου με Πούτιν
- Λευκός Οίκος: Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο
- Alpha Bank: Υψηλή η συμμετοχή θεσμικών και funds στο senior ομόλογο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.