ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η συζήτηση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία και το τι μέλλει γενέσθαι αφού κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.30 στη Βουλή.
Για το υπουργικό συμβούλιο, αυτή είναι η πρώτη από τον κύκλο των συνεδριάσεων που πρόκειται να γίνουν εντός των ημερών, μέχρι να καταλήξει σε ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων αλλά και σε επόμενες κινήσεις. Έπειτα, η κουβέντα θα στραφεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κεντρική του επιτροπή.
Το ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ένα καλό εσωτερικό κλίμα γι’ αυτό αναμένεται να οξύνει τα πνεύματα τόσο με την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, μακρύτερος στόχος, είναι να πειστεί η ΝΔ, η αντιπολίτευση, να ψηφίσει τα αντίμετραπου τόσο μέχρι στιγμής αρνείται να δεχτεί.
Μια… πρώιμη φάση της όξυνσης, έγινε μέσω του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο σχολίασε με κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, στον Alpha:
«Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους. Κάποιος, όμως, πρέπει να του εξηγήσει ότι παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων, απλά εκτίθεται. Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και, κυρίως, ας το θυμηθεί και μεθαύριο που θα έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή και θα τα καταψηφίσει».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μελανσόν: Φρικτό λάθος η ψήφος στη Λεπέν, αλλά ο Μακρόν πρέπει να αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σχέση εμπιστοσύνης του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου με τον Prem Watsa
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΧΣ: Θέμα χρόνου η επιλογή νέου επικεφαλής του Ταμείου – Όλο το παρασκήνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βιολάντα: Σήμερα οι κηδείες των τριών εργατριών – Που εστιάζουν οι έρευνες για την φονική έκρηξη
- Τα επιβατηγά πλοία υψώνουν την ελληνική σημαία, ενώ τα ποντοπόρα πλοία συρρικνώνονται
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Metlen, Eurobank, ΔΑΑ, Fourlis
- Ο αθλητισμός απέναντι στην κλιματική κρίση: Το 2026 ως έτος καμπής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.