ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 93 χρονών, ο Γιώργος Αλεξανδρίδης, στέλεχος της Motor Oil και στενός συνεργάτης αρχικά του Νίκου Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Ο Γ. Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1930. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της Motor OilΜΟΗ +2,02% επί σειρά ετών.
Υπήρξε παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας. Με καταγωγή από τη Σκιάθο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, «ο διακεκριμένος οικονομολόγος, ήταν κορυφαίο στέλεχος της Μότορ Οιλ και της Τράπεζας Πειραιώς. Διατηρώντας ακατάλυτους δεσμούς αγάπης με το νησί του, τη Σκιάθο, ο κορυφαίος επιχειρηματίας και μέγας φιλάνθρωπος είχε πει: «Αισθάνομαι χαρά και ευχαριστώ τον Θεό μου, που με αξίωσε να προσφέρω στους συμπολίτες μου». Φύσει αισιόδοξος, εκτιμούσε ότι «η ανθρώπινη διανόηση, σκέψη και δημιουργία είναι ακατανίκητα όπλα για να υπερνικούμε κάθε εμπόδιο», ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι προέκταση του εαυτού του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Βιτζηλαίος: Η COSMOTE TELEKOM οδηγεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με «όχημα» την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Νέα παγκόσμια έρευνα της PwC για το εργατικό δυναμικό 2025 Global Workforce Hopes & Fears Survey
- Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Είναι πολύ σημαντικό να συντονίζουμε το κυβερνητικό μας έργο
- Τραμπ: Yποχρέωσή μου να μηνύσω το BBC (βίντεο)