Όπως ίσως γνωρίζετε όλο το 2023 τρέχει ένα κρατικό πρόγραμμα επιδότησης που ονομάζεται «Πράσινα Ταξί».
Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη καταβολή επιδότησης του ποσού των 22.000 ευρώ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε δικαιούχο του προγράμματος «Πράσινα Ταξί», το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προσφέροντας σημαντικό οικονομικό κίνητρο σε επαγγελματίες οδηγούς προκειμένου να αντικαταστήσουν τα παλιά τους οχήματα με ηλεκτρικά.
Ειδικότερα, το πρώτο «πράσινο» ταξί που επιδοτήθηκε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανήκει σε επαγγελματία οδηγό στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» έχουν υποβληθεί έως σήμερα 81 αιτήσεις για αντίστοιχα οχήματα. Σε αποφάσεις υπαγωγής έχουν ενταχθεί 53 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 17 εντάχθηκαν στις 21/11.

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:
«Είναι μια σημαντική, συμβολικά, στιγμή η πληρωμή επιδότησης, μέσω του προγράμματος “Πράσινα Ταξί”, στον πρώτο επαγγελματία οδηγό, που απέκτησε το νέο του ηλεκτρικό ταξί.
Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης και ισχυρή βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι οι επαγγελματίες του κλάδου, που επιθυμούν την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, να επωφεληθούν της πολύ υψηλής επιδότησης, η οποία διατίθεται.
Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιδότηση των 22.000 ευρώ ανά ταξί δε θα παραμείνει τόσο υψηλή επ’ αόριστον.
Τους καλούμε να την αξιοποιήσουν και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την υποβολή των αιτήσεών τους».
Διαβάστε επίσης:
Bentley: Μηδενικό πλαστικό στη φύση!
F1 Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στα ελεύθερα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανάλυση AP: Η Ευρώπη σε αναβρασμό – Διαδηλώσεις σε έξι χώρες για ακρίβεια, στέγαση και δημόσιες υπηρεσίες
- Σε υψηλά 5 μηνών το πετρέλαιο, κοντά στα 110 δολάρια το Brent – Νέες απειλές του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
- Εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό το νέο έξυπνο κτίριο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» – Δείτε φωτογραφίες
- Στην πρώτη 5άδα του ΟΟΣΑ η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα φυσικών προσώπων – Τι άλλαξε το 2026
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Φεύγετε από το σπίτι πριν λήξει το ενοίκιο; Πότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει όλα τα υπόλοιπα μισθώματα
Η JUMBO, η Fidelity και το μυστικό της Βακάκη, η ευκαιρία της Lamda, ο Κάθετος Διάδρομος και η Aktor, η Κίμπερλι και οι φανταστικοί μας υπουργοί, τι φοβάται το ΜΜ και το party Βαρβέρη-Μιχαλοπούλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.