array(0) {
}
        
    
Menu
1.16%
Τζίρος: 139.86 εκατ.

Δημήτρης Παπαστεργίου για Pharos AI Factory: O «Δαίδαλος» είναι μόνο η αρχή – Χτίζουμε λύσεις με ελληνικό αποτύπωμα

Comments

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί είναι θέμα προς συζήτηση οι συναντήσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Μόνο στην Ελλάδα κάνουμε ζήτημα π.χ. αν ο Στέφανος Κασσελάκης που συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αντάλλαξαν βλέμματα.

1

Παίρνουμε δύο – τρεις φωτογραφίες που ο ένας κοιτά εδώ κι ο άλλος εκεί και συμπεραίνουμε ότι «ήταν αμήχανοι, παγωμένοι», ότι «τους χωρίζει άβυσσος» και άλλα τέτοια πολιτικά κουτσομπολιά.

Γιατί δηλαδή να είναι είδηση ότι ο Κασσελάκης που δεν ξέρει ακόμη ούτε τον θυρωρό της Κουμουνδούρου, ζητά να συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη, τον Ν. Ανδρουλάκη, τον Δ. Κουτσούμπα.

Τι πιο συνηθισμένο σε ώριμες δημοκρατίες να συναντάται ένας νέος στα πολιτικά με τους παλιότερους;

Τι πιο φυσιολογικό να γίνεται μια εθιμοτυπική συνάντηση και να ανταλλάσσονται απόψεις… περί ανέμων και υδάτων;

Ναι, λοιπόν, αυτό είναι το φυσιολογικό και δεν υποκρύπτεται τίποτε πίσω από αυτές τις συναντήσεις.

Θα βρεθούν, θα χαιρετηθούν, θα πουν για τον καιρό, μπορεί και για τις ομάδες, άντε να μιλήσουν και λίγο για τα προβλήματα της χώρας και… έτερον ουδέν.

Ούτε ο Μητσοτάκης θα αλλάξει την πολιτική του επειδή θα συναντήσει τον Κασσελάκη, ούτε ο Ανδρουλάκης θα υπογράψει… προικοσύμφωνο για τον «γάμο» ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και με σήμα τον «κόκκινο ήλιο» που ζητά ο πασοκογενής Χρήστος Σπίρτζης.

Το φυσιολογικό είναι αυτές οι κινήσεις αβρότητας, το αφύσικο είναι να μην έχει συναντηθεί π.χ. ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Ανδρουλάκη αν κι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον δεύτερο.

Αν φταίει ο ένας ή ο άλλος λίγη σημασία έχει. Αν μισεί ο ένας τον άλλον επίσης. Μια συνάντηση δεν άλλαζε απολύτως τίποτε από τις βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που έχουν.

Να συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι το να συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. Οι μάχες άλλωστε δίνονται στη Βουλή και… στους δρόμους αν χρειάζεται.
Οσο για τα… κομπρεμί που λέει και ο λαός, δηλαδή τις πολιτικές συνεννοήσεις; Αυτές γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και όχι στις επίσημες συναντήσεις.

Στο κάτω – κάτω ειδικά για το χώρο της Κεντροαριστεράς είναι αστείο να συζητάμε για συνένωση δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να νικηθεί το «τέρας» της Δεξιάς. Οι διαφορές των δύο κομμάτων είναι χαοτικές.

Μάλιστα παλεύουν για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Επικείμενος γάμος υπάρχει μόνος τη φαντασία εκείνων που στήνουν τέτοια παιχνίδια και κάνουν τέτοιες ατελέσφορες συνεννοήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΚΟ: Στόχος του προέδρου η «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες»

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαμαράς-Καραμανλής: Απέναντι στο πολιτικό κενό που δημιουργούν
Τα top picks της Morgan, το super ράλι σε ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, Cener, το όχι στον Πατέλη για την ΤτΕ και ο Τσομώκος, το ραντεβού Ξηρουχάκη, το χαλαρό Σ/Κ του ΚΜ στο ΝΥΝΝ, η νέα χωματερή της Φραγγιά και τα νέα ακίνητα του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη
Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει – Έως 36.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωομάδα ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ υπέγραψε «λευκή επιταγή» στις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο από τη βελγική Δικαιοσύνη – Τι απαντά ο ίδιος
ΕΕ: Η Ελλάδα και άλλα 11 κράτη-μέλη πιέζουν για περισσότερα χρήματα στην πράσινη μετάβαση
Economist: Η πληγωμένη οικονομία του Ιράν θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει από τον πόλεμο
ΗΑΕ: Συνομιλίες με την Ινδία για αγορά ενός από τους ταχύτερους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ στον κόσμο
Πολιτική θύελλα για την ενοχή Ασημακοπούλου: «Δεν τίθεται θέμα διαγραφής, για όνομα του Θεού – Μιλάμε για ένα mail», ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης
Βανς: Το Ιράν δέχτηκε να το επισκεφθούν επιθεωρητές του ΙΑΕΑ – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοιχτά
Παπασταύρου από Υλίκη: Συνεργασία με ΕΥΔΑΠ και Περιφέρεια για την άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου
Θεοδωρικάκος: Πράσινο φως έλαβε το Σχέδιο Συμμετοχής του κοινού για το έργο «Prinos – Apollo CO2»
Ιράν – ΗΠΑ: Ο μακρύς δρόμος για τη συμφωνία μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών – Αισιοδοξία και οι μεγάλες προκλήσεις