ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλειδώνει ο νέος γραμματέας της ΝΔ – Η έκπληξη με Κυρανάκη και οι καραμπόλες που φέρνουν ανασχηματισμό
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, συμμετείχε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2023, στην εναρκτήρια εκδήλωση «Ευκαιρίες, κίνδυνοι και προκλήσεις για την υγεία και την ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινάει τις διαδικασίες για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια.
«Έχουμε δουλειά μπροστά μας στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Ξεκινάμε μία ουσιαστική θεσμική αλλαγή και σας θέλουμε όλους κοντά μας» υπογράμμισε.
Επίσης, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στον χώρο της εργασίας η ψηφιακή μετάβαση της χώρας, ο κ. Σπανάκης δήλωσε ότι η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση ευφυών ψηφιακών εργαλείων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στις συνθήκες εργασίας, «η οποία μας καλεί σε διαρκή ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την ουσιαστική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Ασφάλειας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, με φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων, των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.
«Δεσμευόμαστε για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» σημείωσε ο κ. Σπανάκης.
Διαβάστε επίσης:
Ο Κασσελάκης διώχνει τον Στέφανο Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το οργισμένο tweet
Σύνταξη αναπηρίας: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς επτά ελληνικές ομάδες μετατρέπουν το Μουντιάλ 2026 σε έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ
- Bras de fer Άδωνι Γεωργιάδη – Ο. Παπαδημητρίου για φάρμακο και καινοτομία: «Καμία εταιρεία δεν θα καταστραφεί στην Ελλάδα», λέει ο Υπουργός
- Με 4 exits και 3 ολοκληρωμένες επενδύσεις κλείνει το 2026 για την Dimand
- «Ακάλυπτη επιταγή» Τσάφου στη βιομηχανία – Έξαλλοι οι βιομήχανοι για τις φρούδες ελπίδες των αντισταθμίσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.