ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τρίτωσε» το κακό στη Wall Street: Η Μέση Ανατολή φλέγεται, ο Τραμπ προκαλεί (ξανά) και η Fed αποφασίζει
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ότι ενημερώθηκε την τελευταία ώρα από Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι επαναλειτουργεί το σύστημα υδροδότησης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για μια πιθανή «κλιμάκωση» της κατάστασης, με την εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση.
«Υπάρχει ο κίνδυνος κλιμάκωσης, το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα βόρεια και, φυσικά, η εμπλοκή του Ιράν», είπε σε άλλη συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο «να αποφασίσει το Ιράν να εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».
«Αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον οποίο έχουμε επίγνωση από την αρχή», πρόσθεσε. «Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος αντέδρασε τόσο γρήγορα και αποφασιστικά, με την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο, για να έχουμε αεροσκάφη στον Κόλπο, για να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε κάθε κράτος ή οντότητα που θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση», συνέχισε.
Το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε ότι δύο αεροπλανοφόρα, τα Gerald R. Ford και Eisenhower, θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τα σκάφη συνοδείας τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Αλ Σίσι: Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας
Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Δεν ενδιαφερόμαστε για πόλεμο στο βόρειο μέτωπο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης
