ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Την Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Εκτακτο ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη με φόντο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
όλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Οι αραβικές χώρες των συμφωνιών του Αβραάμ σε ρόλο ακροβάτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Ανδρουλάκης – LIVE: Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ
- Σε Πειραιά και Αθήνα λειτουργούν 572 ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται 5.340 πλοία – Υπάρχουν 86 μονοβάπορες εταιρείες
- MyStreet: Εφαρμογή που «αγκάλιασαν» οι πολίτες, αλλά η ολοκληρωτική της επιτυχία σκοντάφτει σε κάποιους Δήμους
- ΣΚΑΙ σε νευρική κρίση: Tο «Rosebud» του Γιάννη Αλαφούζου, ο πόλεμος εξωδίκων με Ρέβη-Κουρδή και στο βάθος Ζούλας και Μαραγκουδάκη σε σύγχυση ρόλων
