ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απαραίτητη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Όμπσφελντ, ο οποίος παρουσίασε την έκθεση του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές.
Ο Μορίς Όμπσφελντ απάντησε σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ, προσέθεσε πως οι ακριβείς αριθμοί και οι λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση εξαρτώνται από την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA).
Σύμφωνα με το Ταμείο, η ανάπτυξη στην Ελλάδα για το 2017 θα είναι στο 2,2%, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με τις παλαιότερες εκτιμήσεις του Ταμείου.
Από την άλλη, θετικά νέα επιφύλασσε η συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν στους «Financial Times», ο οποίος δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προβάλουν κανένα εμπόδιο στην πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναθεώρηση προς τα κάτω για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμερικανός υπουργός Οικονομικών: «Δεν θα βάλουμε εμπόδια στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Saxo Bank: Οι πρόωρες εκλογές στην Μ. Βρετανία δεν επηρεάζουν το Brexit
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου – Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από αύριο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- BofA: Η Γερμανία στηρίζει την ανάπτυξη – Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινδυνεύουν με πιθανή διόρθωση
- Προέδρος ΣτΕ: Η ελευθερία της έκφρασης του δικαστή υφίσταται, αλλά ασκείται υπό το πρίσμα της θεσμικής ευθύνης
- Με δημόσια δαπάνη η κηδεία της πρώην Προέδρου της Βουλής, Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.