ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου είχε συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χθες το βράδυ.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντένκοφ, ο Σολτς δήλωσε ότι υποστηρίζει ρητά την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν.
Η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ίδιο μιλώντας με τους εταίρους της ΕΕ, τόνισε.
Νωρίτερα οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τον χώρο Σένγκεν, τα Δυτικά Βαλκάνια και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Σολτς δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Βουλγαρίας είναι εξαιρετικές και ευρείες και σήμερα οι δύο χώρες θέλουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.
Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι πράγματι πολύ επιτυχείς και το 2022, οι εμπορικές συναλλαγές ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 12 δισεκ. ευρώ. Τα βουλγαρικά προϊόντα και κυρίως οι προμήθειες από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ιδιαίτερα απαραίτητες στη Γερμανία, δήλωσε ο καγκελάριος.
Σύμφωνα με τον Σολτς, η Βουλγαρία είναι αξιόπιστος εταίρος και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και αυτό ήταν εμφανές στις αντιδράσεις της κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ευχαρίστησε τη Σόφια που έχει πάρει το μέρος της Ουκρανίας αποφασιστικά και ξεκάθαρα.
Ο Ντένκοφ σημείωσε πως ο ίδιος και ο Σολτς συμφώνησαν ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και ότι οι χώρες που τελούν υπό τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση, όπως η Βουλγαρία, θα πρέπει να βοηθηθούν.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ντένκοφ και Σολτς θα συναντηθούν ξανά τις ερχόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και της Άτυπης συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
Διαβάστε επίσης:
Γαλλικός Τύπος: Η φρεγάτα «Κίμων» φέρνει σύγκλιση Ελλάδας – Γαλλίας στη Μεσόγειο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Αρμενίας και της Γεωργίας
Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις
Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλενα Τσάγκαρη (πρόεδρος ΕΚΕΑ) στο mononews: Τι συμβαίνει με το σύστημα αιμοδοσίας, πώς θωρακίζεται η χώρα
- Η Eurobank στο παγκόσμιο τραπέζι της AI – Τι είδε ο Σταύρος Ιωάννου στην Ινδία
- Οι «μάχες» για τις μονάδες απορριμμάτων – Οι όμιλοι που διεκδικούν έργα 500 εκατ. και η Μεσόγειος ΑΕ
- Airbnb: Κληρονομείται το ακίνητο, δεν κληρονομείται η άδεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.