ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φάμελλος: Κοινή πρωτοβουλία με Νέα Αριστερά για επαναφορά 13ης σύνταξης και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Την αξιοποίηση των πλεονασμάτων που πιστεύει πως θα επιτύχει η κυβέρνηση για την περίοδο 2019-20 για την απόδοση ξανά μιας «13ης σύνταξης» προβλέπει για μια ακόμα φορά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές για την «εφάπαξ» φύση του επιδόματος του Δεκεμβρίου του 2016, αλλά και το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στα αντίμετρα.
Μιλώντας το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας σε κριτική κατά της κυβέρνησης για την συμφωνία της Μάλτας ο κ. Σπίρτζης είπε: «Σας κοστίζει ότι φέρνουμε συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος για τους πολίτες. Σας κοστίζει ότι έχουμε την δυνατότητα ρύθμισης του χρέους. Σας κοστίζει ότι, εφόσον έχουμε πλεονάσματα, θα έχουμε το 2019-2020 -όπως και φέτος- 13η σύνταξη»!
Και συνέχισε: «Θα έχουμε άλλη λογική στον ΕΝΦΙΑ, στην φορολογία και σε όλα τα υπόλοιπα. Σας κοστίζει αυτό. Επικαλείστε στοιχεία της ΤτΕ -ελπίζω να μην επικαλείστε όσα λέει ο διοικητής της ΤτΕ ότι είναι πλουσιοπάροχο το σύστημα ασφάλισης. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να πανηγυρίσουμε, όταν διευθετηθεί το χρέος και βγάλουμε τον λαό από εκεί που οι δικές σας συμμαχικές δυνάμεις τον έβαλαν».
Υπενθυμίζεται πως η επιβολή, μονομερώς, του επιδόματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους είχε οδηγήσει στο πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την απαίτηση νέων, δυσμενών όρων. Μάλιστα, η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος είχε υποχρεωθεί να αποστείλει μια απολογητική επιστολή στην οποία αναφερόταν ξεκάθαρα πως το επίδομα δεν αποτελούσε μια «13η σύνταξη», αλλά ένα άπαξ επίδομα.
Όσο για τον κ. Σπίρτζη, δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει κάτι παρόμοιο. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και τον περασμένο Φεβρουάριο, για το τέλος του 2017. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup του Φεβρουρίου και την απόφαση για την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα, είχε εκφράσει την χαρά του για «το τέλος της ύφεσης» και την «έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου: Μετά το τέλος του προγράμματος τα μέτρα για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο χάος με τις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης (τίτλος κτήσης). Όλες οι εξελίξεις για εισοδήματα έως 5.000 ευρώ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Απεσταλμένοι του Συμβουλίου Ειρήνης του Τραμπ συναντήθηκαν με τη Χαμάς στο Κάιρο
- Μαρμάρινο θραύσμα από τον Παρθενώνα, το πρώτο που έρχεται στο φως από το πλοίο του Έλγιν
- Λευκός Οίκος για πετρέλαιο: Επιπλέον κόστος μεταξύ 5 και 15 δολαρίων ανά βαρέλι από τις εντάσεις με το Ιράν
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.