ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φλωρίδης για ΚΕΕΔ: Η φροντίδα που πήραμε είναι να έχει κίνητρα το δικηγορικό σώμα να τον υποστηρίξει
Ειδικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας πριν λίγο στην ολομέλεια.
Στο βήμα είχε προηγηθεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για τη θεσμοθέτηση της γυναικοκτονίας ως ειδικού αδικήματος που επισύρει βαρεία ποινή και πρωτοβουλίες να συσταθούν ειδικές ομάδες, ακόμα και στο πλαίσιο της Δικαστικής Αστυνομίας, για την προστασία των θυμάτων.
“Το σχέδιο νόμου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία, θα περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για την ενδοοικογενειακή βία. Σε λίγες ημέρες θα δοθούν σε διαβούλευση. Θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα εκεί. Υπάρχουν διατάξεις που δημιουργούν πλέγμα προστασίας των γυναικών, αυξάνουν τον αριθμό των επαγγελματιών που όταν βλέπουν περιστατικά, θα έχουν την υποχρέωση να τα αναφέρουν”, είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι “θα υπάρξει δίχτυ προστασίας για όσους καταγγέλλουν με τρόπο ώστε να έχουν το απόλυτο ακαταδίωκτο και έτσι δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, προπονητές που θα έχουν μπροστά τους ένα τέτοιο περιστατικό θα οφείλουν να το καταγγείλουν και όταν το καταγγείλουν θα έχουν απόλυτη προστασία”.
Διαβάστε επίσης
Στέφ. Κασσελάκης: «Θα έχω ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά για όλα τα στελέχη του κόμματος»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα επίθεση Τραμπ στη Μελόνι: «Χρειάζεται ασφαλιστικά μέτρα» – Χαμηλοί τόνοι στην Ιταλία
- Η Hilton παρουσιάζει το εμβληματικό της brand στα Χανιά με το άνοιγμα του Hilton Chania Old Town Resort & Spa
- CVC: Πουλά τη D-Marin στη γαλλική InfraVia με αποτίμηση που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ
- Μαρινάκης για αίτηση Σαμαρά στον Άρειο Πάγο για το Predator: «Πού ήταν από το 2022; Μου θυμίζει το σίριαλ Ρετιρέ…»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.