ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έβαλε σκοπίμως στο στόχαστρο στα πλήγματα νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, τρεις ημέρες μετά την εκπνοή της συμφωνίας για τα σιτηρά.
«Οι Ρώσοι τρομοκράτες έβαλαν σκοπίμως στο στόχαστρο τις υποδομές της συμφωνίας για τα σιτηρά», κατήγγειλε ο Ζελένσκι μέσω του Telegram, προσθέτοντας ότι επιδιώκει «την ενίσχυση της προστασίας των προσώπων και των λιμενικών υποδομών» για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις.
Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρει τις περιοχές της Οδησσού (στην νότια Ουκρανία) και του Ζιτομίρ (στην δυτική Ουκρανία).
Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, «οι τερματικοί σταθμοί των σιτηρών και οι λιμενικές υποδομές της Οδησσού και του Τσερνομόρσκ δέχθηκαν επίθεση». «Οι αποθήκες και οι αποβάθρες του λιμανιού της Οδησσού υπέστησαν ζημίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Telegram.
Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε, επίσης στο Telegram, ότι πρόκειται για «την μεγαλύτερη ρωσική επίθεση» στην περιοχή, «τερματικοί σταθμοί των σιτηρών και πετρελαίου υπέστησαν ζημίες», καθώς και «σπίτια, γεωργικές εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα».
Νωρίτερα, ο στρατός και η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 23 από τα 32 drones με εκρηκτικά των ρωσικών δυνάμεων και 13 από τους 16 ρωσικούς πυραύλους Kalibr στην περιοχή της Οδησσού, όπου βρίσκονται τα τρία λιμάνια, μέσω των οποίων το Κίεβο μπορούσε να εξαγάγει αγροτικά προϊόντα, βάσει της συμφωνίας που έληξε τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Όλεγκ Κίπερ, ο ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε τον τραυματισμό 12 ανθρώπων στην περιοχή, 10, σύμφωνα με την γενική εισαγγελία.
Διαβάστε επίσης:
Ουζβάρι (Κομισιόν): Ισχυρή απάντηση της ΕΕ στις πυρκαγιές στην Ελλάδα
ΝΑΤΟ: Συνάντηση Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη αύριο
EKT: Πρόταση για εβδομαδιαίους ελέγχους στην ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΚΠΙΣΝ: Αύριο στις 18:30 η ομιλία του Πρωθυπουργού για τον παραγωγικό μετασχηματισμό σε βιομηχανία και καινοτομία
- Πρέσβης Ιράν στο Ριάντ: Η Τεχεράνη επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων της με αραβικά κράτη του Κόλπου
- HΠΑ: Οι επιθέσεις κατά του Ιράν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 12 δισ. δολάρια
- Ισραήλ: Θα ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.