ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως έγινε γνωσστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που τουρκικά F-16 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ήταν στις 3 Φεβρουαρίου. Τότε είχαν εισέλθει 2 ζεύγη τουρκικών F-16 μαζί με ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.
Είχαν καταγραφεί 3 παράβασεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που είχαν εξελιχθεί σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στις περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε επίσης:
Κλειστά το Σάββατο όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής
Nova: Τι απαντά για το θέμα με το MEGA
Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον πρέσβη της Τουρκίας στο ΥΠΕΞ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά
- Μαρινάκης: Υπάρχει επιθυμία αγροτών της Θεσσαλίας για συνάντηση με Τσιάρα μέσα στην εβδομάδα
- ΔΥΠΑ: Ρεκόρ συμμετοχών στα εργαστήρια – Πάνω από 20.000 ωφελούμενοι το 2025
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέο μηνιαίο επίδομα κόστους μετάβασης, στο χορό της στέγασης και τα ανενεργά στρατόπεδα, πρόγραμμα μετεγκατάστασης για φοιτητές και ενόπλους