ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε λειτουργία τίθεται από τον e-ΕΦΚΑ την Τετάρτη 31/05/2023 η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων, που παρέχει πλέον τη δυνατότητα στον κύριο του έργου ή εργολάβο με αντιπαροχή (φυσικά και νομικά πρόσωπα) να πραγματοποιήσει αυτοματοποιημένα την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του σε τοπική διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απαλλάσσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες και την υποχρέωση μετάβασης στις κατά τόπους υπηρεσίες του φορέα περίπου 48.000 ενδιαφερόμενους, που επισκέπτονται κατ’ έτος τον e-ΕΦΚΑ για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την υπηρεσία, μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Εργοδότες – «Απογραφή Ιδιωτικών Οικοδομοτεχνικών Έργων», με τη χρήση κωδικών TAXISNET.
Η ηλεκτρονική διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
- Καταχώριση/άντληση στοιχείων των υπευθύνων.
- Καταχώριση στοιχείων εκτέλεσης και τεχνικών στοιχείων του έργου (πίνακες Ι ή/και ΙΙ ή/και ΙΙΙ).
- Υποβολή απαιτούμενων δικαιολογητικών (επισύναψη σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου).
- Ηλεκτρονική αποδοχή της απογραφής από όλους τους συνιδιοκτήτες του έργου.
- Απόδοση Αριθμού Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (Α.Μ.Ο.Ε.) και ταυτοτήτων πληρωμής τρεχουσών εισφορών για τον e-ΕΦΚΑ και το ΤΕΚΑ.
Έκδοση, με δυνατότητα αποθήκευσης/εκτύπωσης, των κάτωθι εντύπων:
- «Έντυπο Απόδοσης Αριθμού Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου/Α.Μ.Ο.Ε.».
- «Σημείωμα για Ημέρες Εργασίας Έργου».
- «Προσωρινό Γραμμάτιο Είσπραξης» με RF πληρωμής της προκαταβολής.
- «Σημείωμα Κατάθεσης Εισφορών για Έκδοση Οικοδομικής Άδειας».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, με σύγχρονο και φιλικό τρόπο, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ώρα ΠΑΣΟΚ: Το συνέδριο της αλλαγής και το «κόκκινο» Ανδρουλάκη σε συνεργασία με ΝΔ
- Κύκνος: Το νέο στοίχημα ανάπτυξης για την υπεραιωνόβια βιομηχανία
- Ερχεται χαμός στη Βουλή, οι προσευχές και τα κλαρίνα στον Λευκό Οίκο, ο σταυρός της… Κίμπεμερλεϊ και η μυστική ενημέρωση για το Ιράν
- CrediaBank: Ξεκινά αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ – Οι τρεις μεγάλοι επενδυτές που μπαίνουν στο «παιχνίδι»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.