• Πολιτική

    Μητσοτάκης-Σαμαράς-Καραμανλής: Μήνυμα ενότητας και υπενθύμιση του «Μένουμε Ευρώπη» σήμερα από το Ζάππειο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    O Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής

    O Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής


    Μια από κοινού εμφάνιση γεμάτη ουσία και συμβολισμούς θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ημέρα της Ευρώπης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη «συζήτηση» για «τοπικά νομίσματα» «Δήμητρες» και άλλα φληναφήματα που αποπνέουν έντονα την πολιτική αποφορά του 2015 και μνήμες από την «πάνω και κάτω πλατεία», το δημοψήφισμα και τους χειρισμούς επί ΣΥΡΙΖΑ που έπαιξε την τύχη της χώρας «στα ζάρια» και που παρ’ ολίγο να την οδηγήσουν εκτός Ευρώπης.

    Στη σημερινή εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκαν οι κυρίες Κάπη και Πελώνη, καθώς και οι Γιάννης Μπρατάκος και Παύλος Μαρινάκης, και οριστικοποιήθηκε μετά από προσωπικό τηλεφώνημα-πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς του προκατόχους του, έχουν προσκληθεί όλοι οι πρώην ΥΠΕΞ και οι Επίτροποι της χώρας στην Ε.Ε., προερχόμενοι από τη ΝΔ.. Και θα κυριαρχήσουν το φιλοευρωπαϊκό και το κοινωνικό προφίλ του κυβερνώντος κόμματος, οι εξελίξεις στην οικονομία, χωρίς βεβαίως να λείψουν αναφορές στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημόσιες τοποθετήσεις των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή, οι οποίοι εκτός από την κατάθεση των πρωθυπουργικών τους μαρτυριών-κριτικής για τα ευρωπαϊκά προβλήματα, εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν και σε αναφορές για την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, την ανάγκη η ΝΔ να κατακτήσει καθαρή νίκη και εντολή, απέναντι σε «τερατογενέσεις συνεργασίας και ανοχής», καθώς και το διακύβευμα της σταθερότητας για την επόμενη μέρα ενόψει και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, εφόσον οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως έχει δεσμευθεί- προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς – ο οποίος με συγκίνηση θυμάται την παρουσία του ως νέος τότε βουλευτής, στην τελετή ένταξης της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ- έδωσε το «παρών» και κατά την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία, όπου οι δύο άνδρες όχι μόνο παρέστησαν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος και στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα που θα συνδέσει πόλεις της περιοχής, αλλά συνέφαγαν σε καφενείο-ουζερί, στέλνοντας επίσης σαφή μηνύματα για τις πολύ καλές προσωπικές-πολιτικές τους σχέσεις κόντρα σε δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

    Ανάλογη είναι και η εικόνα για τις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, με τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς όχι μόνο να μοιράζονται το ίδιο τραπέζι σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Κηφισιάς, αλλά και να δημοσιοποιούν τις από κοινού εξόδους τους, σε μια πρόδηλη προσπάθεια αποστολής πολιτικών μηνυμάτων.

    Πηγές δεν απέκλειαν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι προκάτοχοί του να προβούν σε συγκεκριμένες αναφορές για τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, για το πως φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο.

    Εκτός από τη σημερινή παρέμβαση Καραμανλή, με έμφαση στην οικονομία, με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του πρώην Προέδρου της ΝΔ στην προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργού από τα Ανώγεια (σύμφωνα με τις οποίες η επίκληση του απορρήτου των επικοινωνιών υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου), αλλά και της απόφασής του να βάλει τέλος στην κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία, αφήνοντας πολιτικό κενό στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Με τους συνομιλητές του να υπενθυμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Καραμανλής πάνω απ΄ όλα, είναι παραταξιακός και εγγυητής της ενότητας της ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της, δεν έχει ανάγκη από πειράματα

    Εκλογές 2023: Κοινή παρουσία Μητσοτάκη, Σαμαρά, Καραμανλή αύριο στο Ζάππειο σε εκδήλωση για την Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ