ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Γαλλία συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, κατά του οποίου τάσσεται -σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις- η πλειονότητα των Γάλλων.
Σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, αρχής γενομένης από το Παρίσι και τη Λιόν, σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδες διαδηλωτών προσκείμενες, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και στα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα». Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως ανακοίνωσε, προέβη σε δεκάδες συλλήψεις για πράξεις βίας, όπως το σπάσιμο βιτρινών και το κάψιμο αυτοκινήτων.
Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσε στη συγκέντρωση του Παρισιού ο επικεφαλής της αριστερής συμπαράταξης Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ από το χώρο της ακροδεξιάς, που παραδοσιακά δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, η Μαριν Λεπέν εόρτασε με οπαδούς του κόμματος της τη «γιορτή του Έθνους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Παρίσι: Διαδηλωτές βανδάλισαν την είσοδo του Ιδρύματος Luis Vuitton
Γαλλία: Μαζικές πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις κατά του συνταξιοδοτικού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο υποβρύχιο απέκτησε η Τουρκία – Κάνουμε στρατηγικά βήματα στη «Γαλάζια Πατρίδα» είπε ο Ερντογάν
- Λιμενικό: Διαδοχικά χτυπήματα κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε Αττική και Λιμάνι Πειραιά
- Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 26χρονο από τη Σενεγάλη που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς
- Ιταλία: Επεισόδια στο Τορίνο μεταξύ αστυνομίας και ακροαριστερών (video)