ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) διενήργησε την Τετάρτη (8 Μαρτίου) δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, που έφτασε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.300 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στις 12μ.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία κυβέρνησης με τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαστούκι στην κυβέρνηση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Στο μηδέν η ανάπτυξη το 2016
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από Citi: Όσο και αν μείνουν οι θεσμοί στην Αθήνα, δεν θα έχουμε συμφωνία πριν τον Ιούνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγρότες: Προγραμματίζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στο Σύνταγμα την Παρασκευή
- Washington Post: Οι εκατοντάδες απολύσεις, ο Τζεφ Μπέζος και η πολιτική κατευνασμού προς τον Τραμπ
- Reuters: Ο Τραμπ πανηγύρισε ότι νίκησε τον πληθωρισμό σχεδόν 20 φορές αλλά η ακρίβεια παραμένει
- Συντάξεις: Γιατί οι 50άρηδες μπαίνουν στο μικροσκόπιο της επόμενης αύξησης ορίων το 2030

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.