ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων παρά την ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα, φέρεται πως υπαινίχθηκε ο Τζον Γουίλιαμς, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζεται η μάχη της Fed με τον πληθωρισμό
Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Γουίλιαμς ισχυρίστηκε ότι οι προβλέψεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για μια ακόμα αύξηση επιτοκίων και μετά μια παύση είναι «ένα εύλογο σημείο εκκίνησης», αν και το μονοπάτι θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.
«Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γουίλιαμς την Τρίτη σε συνέντευξη στο Yahoo! Finance.
Ωστόσο, ανέφερε ότι ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα αλλά παραμένει αρκετά πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.
Να σημειωθεί δε, ότι ο πληθωρισμός έχει παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και ο οικονομικός αντίκτυπος της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής παραμένει αβέβαιος, υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η γκρίζα ζώνη της παραϊατρικής: 3 στους 10 ψάχνουν εναλλακτικές θεραπείες – Από τον κβαντικό βιοσυντονισμό στην πλύση εντέρου
- Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι στο ίδιο τραπέζι για το μεγάλο σχέδιο της EuroLeague
- Οι «σωματοφύλακες» του Αντώνη Σαμαρά, τα ονόματα που «κλειδώνουν» και τα πρόσωπα από την Κεντροαριστερά
- Premier League: Τα πιο… δύσοσμα γήπεδα και η πρωτιά του «Έμιρεϊτς»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.