ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κώστας Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μπροστά στους δικαστές που δικάζουν τη Χρυσή Αυγή.
Ο υπερασπιστής του Γιάννη Λαγού διεγράφη οριστικά και η ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Δηλαδή είναι άμεσα εκτελεστή ακόμα κι αν ο κ. Πλεύρης προσφύγει (όπως αναμένεται) κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου.
Όταν επιδοθεί η πειθαρχική απόφαση, ο κ. Πλεύρης θα πρέπει να καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα με συνέπεια να μην μπορεί να ασκεί δικηγορία ως μέλος του ΔΣΑ, ενώ θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.
Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης θα μπορεί να δικηγορεί εάν εγγραφεί σε άλλο δικηγορικό Σύλλογο, αρκεί να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα του.
Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του δικηγόρου για να διαπιστωθεί εάν, με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, έχει διαπράξει και ποινικά αδικήματα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συρία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσαν οι συριακές αρχές
- Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Εξαμίλι Λαγκαδά
- Γιώργος Μυλωνάκης: Ο Νίκος Σαλάτας επιβεβαίωσε ότι διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη πρόσβαση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 33,9% – ΠΑΣΟΚ 12,1%
