ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί στις αρχές του Απριλίου την Κίνα, ζητώντας από το Πεκίνο «να βοηθήσει στην άσκηση πίεσης επί της Ρωσίας» για τον τερματισμό της επίθεσης και την οικοδόμηση της ειρήνης.
Την επομένη της δημοσίευσης από την Κίνα εγγράφου που απευθύνει έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες και «πολιτική λύση», ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η ειρήνη δεν είναι εφικτή παρά με «τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης, απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων και σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του ουκρανικού λαού».
«Το γεγονός ότι η Κίνα συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες είναι πολύ θετικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας καλώντας το Πεκίνο «να μην στείλει κανένα όπλο στην Ρωσία» και «να μας βοηθήσει να ασκήσουμε πίεση προς την Ρωσία ώστε να μην κάνει ποτέ χρήση ούτε χημικών ούτε πυρηνικών όπλων και να σταματήσει την επίθεση ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».
Η Κίνα επιδιώκει εδώ και εβδομάδες να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στο σχέδιο δώδεκα σημείων που δημοσιεύθηκε χθες κατά την πρώτη επέτειο της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, το Πεκίνο δηλώνει αντίθετο με οποιαδήποτε προσφυγή στα πυρηνικά όπλα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα – Σε 48 ώρες η πληρωμή των ποσών από την ώρα της αίτησης
- ΟΛΠ: Μεταφορά ηλεκτρικών λεωφορείων μέσω του λιμένος Πειραιά
- ΓΔΑΕΕ: Υπογράφηκε η συμφωνία για τους εκτοξευτές πυραύλων PULS, μέρος του δικτύου άμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα»
- Φόρουμ ναυτικών της Tsakos Shipping, με βράβευση του Θοδωρή Βλάχου και το ναυτικό φυλλάδιο του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.