ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά στις 24/2 η Δημόσια Πρόταση για τη MIG – Στα €0,2170 ευρώ ανά μετοχή η τιμή
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε και επίσημα τη Δημόσια Πρότασή της για την απόκτηση των μετοχών της Attica Group, που δεν ελέγχει.
Η πρόταση έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης κίνησης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της MIG.
Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ορίζεται στην τιμή των 1,855 ευρώ ανά μετοχή.
Η Πειραιώς ελέγχει μέσω και των προσώπων που ενεργούν συντονισμένα, το 79,3832% των μετοχών της εταιρίας.
Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών, τις οποίες δεν κατέχει ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι κατ’ ανώτατο αριθμό 44.492.160 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 20,6168% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, και εφόσον ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν συνολικά Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:
-Δεν θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.
-Υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο 5 Αντάλλαγμα (Δικαίωμα Εξόδου). Ταυτόχρονα, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα δημοσιοποιήσει και το Δικαίωμα Εξόδου των Μετόχων.
-Δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια αναφορικά με την διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς
Διαβάστε την έκθεση αποτίμησης
Διαβάστε επίσης
Τράπεζα Πειραιώς: Νέος COO ο Χάρης Μαργαρίτης – Αποχώρησε ο Μαυρογιάννης
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά στις 24/2 η Δημόσια Πρόταση για τη MIG – Στα €0,2170 ευρώ ανά μετοχή η τιμή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.