ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγνωστο παραμένει έαν τελικά η Άγκελα Μέρκελ θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση της στην καγκελαρία καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι τα ποσοστά με τον αντίπαλό της Μάρτιν Σουλτς, δεν κλίνουν ευνοϊκά προς το μέρος της.
Αν και η πλευρά Σουλτς παρουσίασε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας από την περασμένη εβδομάδα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για την εφημερίδα Bild, το SPD, που έκανε άλμα μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς συγκεντρώνει, το 32%. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει ο συνασπισμός των συντηρητικών της Μέρκελ (CDU/CSU), το οποίο είναι αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, μόλις το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Σουλτς θα διαδεχθεί την Μέρκελ στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ το 50% πιστεύει το αντίθετο.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 9%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά συγκεντρώνει το 8%. Οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν από 7%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Spiegel: Πιθανό το 4ο μνημόνιο με ή χωρίς ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη ήττα για τη Μέρκελ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στουρνάρας: Αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, δε θα βγει η Ελλάδα από την κρίση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.