ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία θα στείλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: Bradley από τις ΗΠΑ και Marder από τη Γερμανία.
Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσινγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία θα καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Αδιέξοδο στη Βουλή – Νέα αποτυχία για τον Κέβιν Μακάρθι
Μπάιντεν: Ο Πούτιν αναζητεί «οξυγόνο» με την εκεχειρία 36 ωρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Η ναυτιλία μικρών αποστάσεων εισφέρει 914 εκατ. ευρώ
- Πώς ο Εμπαπέ δικαιώθηκε δικαστικά και η Παρί Σεν Ζερμέν θα του καταβάλει 61 εκατ. ευρώ
- ΥΠΑΑΤ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι πληρωμές της βασικής ενίσχυσης – Άμεση αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος
- OpenAI: Συζητήσεις για άντληση 10 δισ. δολαρίων από την Amazon και χρήση των τσιπ της