ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες με την Τουρκία σχετικά με τους κινδύνους των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοδυτική Συρία, μολονότι στηρίζουν το δικαίωμα της Άγκυρας στην αυτοάμυνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.
«Δεν θέλουμε να δούμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία οι οποίες θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι είναι ήδη, θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και το προσωπικό μας στη Συρία ή την αποστολή μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.
Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή εναντίον των Συροκούρδων μαχητών, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες. Οι Κούρδοι της Συρίας συνιστούν τη ραχοκοκαλιά των SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης
Στόλτενμπεργκ: H Ρωσία προσπαθεί να «παγώσει» τη σύγκρουση με την Ουκρανία
Πούτιν: «Η Ρωσία θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intralot και τα μυστήρια της Intracom, τι συμβαίνει με την Βιοχάλκο, o Πιέρ «έκοψε» τον υπερ-Τειρεσία, γιατί λιποθύμησε ο Γιάννος ο Α’ και η αλησμόνητη περιπέτεια της Νιάρχου με την τζαμπατζού δημοσιογράφο
- Bentley Residences στο Μαϊάμι: καθορίζοντας νέους ορίζοντες για τις κατοικίες υψηλών προδιαγραφών
- Startups: Ποιες εταιρείες «σήκωσαν» τα περισσότερα κεφάλαια το πρώτο μισό του 2025
- Η Μέρκελ πίσω από τις γραμμές: Δεν φώναξε ποτέ — τα είπε όλα με υπονοούμενα
