ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελένη Βρεττού και το Fiera Capital, το «όχι» του Helikon στην Εθνική, η προσοχή στη METLEN, το στοίχημα Χατζηδάκη, ο… Κινέζος ΜΜ, το «γκολ» του Μάριου Ηλιόπουλου, το lunch της Όλγας κι ένα hot quiz
Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett-Packard ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025, ακολουθώντας τα βήματα αρκετών ακόμη εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας οι οποίες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις μέσα στο φθινόπωρο.
Η βιομηχανία αυτή απασχολεί το τρέχον διάστημα περίπου 61.000 εργαζόμενους, ή 10.000 περισσότερους απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο.
Εκπρόσωπος της Hewlett-Packard δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «αυτή η νέα στρατηγική (…) θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε αξία μακροπρόθεσμα μειώνοντας τα κόστη μας και επανεπενδύοντας σε τομείς κλειδιά για το μέλλον».
Με τις απολύσεις, η εταιρεία ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.
Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί γείτονές της στη λεγόμενη Κοιλάδα του Πυριτίου, όπως οι Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft (πλατφόρμα κρατήσεων για μεταφορά με αυτοκίνητο με σοφέρ), Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων.
Αν και η πανδημία γενικά έδωσε ώθηση στον τομέα της τεχνολογίας, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τις εταιρείες του κλάδου, ορισμένες από τις οποίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων, χάρη στη θεαματική πορεία τους.
Το οικονομικό έτος 2022, που έκλεισε στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, και καθαρά κέρδη 3,5 δισεκ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου το μισό σε έναν χρόνο.
Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα χρήσης της το τρέχον τρίμηνο επίσης απογοήτευσαν.
Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής της έχανε γύρω στο 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.