ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι είπε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, ότι η θέση της Ρωσίας ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί αποτελεί μια «ορθολογική» και «υπεύθυνη» στάση.
Ο Ουάνγκ δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Λαβρόφ, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να συμμετάσχει, ότι η Κίνα είδε με ικανοποίηση τη Ρωσία να εκφράζει την πρόθεση της να συμμετάσχει σε διάλογο για την Ουκρανία και να συμφωνεί να επαναλάβει τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να προωθήσει τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές απόψεων μεταξύ τους και την επικοινωνία τους σε διάφορους τομείς, να εμβαθύνει τη διμερή πρακτική συνεργασία και να διευκολύνει τις ανταλλαγές προσωπικού», δήλωσε ο Ουάνγκ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Λαβρόφ: «Παράσταση η ομιλία Ζελένσκι στη G20»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μέτσολα προς ηγέτες ΕΕ: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου – Στο επίκεντρο διεύρυνση, προϋπολογισμός και ενέργεια
- Σε ποιους πήγε το 12,4% της Real Consulting
- Diana Shipping: Δεν εγκαταλείπει την μάχη για την εξαγορά της Gengo – «Η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή» το μήνυμα Παληού στους μετόχους
- Mercedes: Σχέδιο μείωσης κόστους με την επέκταση της χρήσης AI – Ξεκινά συζητήσεις για τις εργασιακές συμβάσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.